Log in

31-10-2017

Vandaag een bezoek gebracht aan Majoor Marco Kroon, onze kersverse “Ere Beschermheer” van het Brits Oorlogskerkhof in Brunssum, dat hij op 11 november (Poppy Day) a.s. met een bezoek zal vereren. Marco werd geïnterviewd voor het gemeentelijk stadsjournaal (Brunssum nu).

marco01

Read more

20-10-2017

Interview met onze Shirley omtrent "Poppy Day". Binnenkort te zien op het gemeentejournaal en uiteraard op deze pagina.

shirint01

28-10-2017

Hierbij nodigen wij U uit voor de Poppy Day Remembrance op het Brits Militair Kerkhof in Brunssum. Deze vindt plaats op zaterdag 11 november 2017, de 99ste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

zpoppy17

Foto: Anja Timmers

Read more

18-10-2017

Lieve Hélène van Laanen - Hendriks (geheel rechts)
Wilskracht. twee woorden wil en kracht …Aan het einde restte nog slechts de wil, weg was de kracht. Rust nu maar uit jouw leven is volbracht.
Rust in vrede. Bestuur stichting War Cemetery Brunssum.

helenerip

23-10-2017

Vandaag bracht de familie Criddle uit Engeland de laatste groet aan Vernon Benjamin Smith begraven te Brunssum en zijn overleden kameraad, hun vader en grootvader Colin Criddle. Colin bezocht het graf van zijn gevallen kameraad tot op zeer hoge leeftijd jaarlijks op 4 mei.

famcriddle17

12-10-2017

Bezoek van John en Pam Davies uit Schotland. John bezoekt hier het graf van zijn vader, John doet dit twee keer per jaar. Ook staat hij altijd even stil bij het graf van George Calderbank, en bij het monument van de Brunssumse gevallenen op de algemene begraafplaats. Dit jaar werdt John voor het gemeentejournaal geïnterviewd door de mannen van Upendi. Binnenkort is dit interview te zien op de pagina van de gemeente Brunssum.

johnpam01

21-10-2017

Als voorbode voor 12 augustus 2018 bezocht een delegatie van de Royal Engineers Association vandaag Brunssum War Cemetery.Ook bezochten wij het geweldige Eyewitness museum(Oorlogsmuseum) in Beek. Het is de bedoeling dat de vereniging ons volgend jaar op 12 augustus (2018) met een bezoek vereerd inclusief hun band. Ook willen zij graag een optreden verzorgen in Brunssum.

re02

11-10-2017

De zwerfkei voor het nieuwe monument direct naast de ingang van Brunssum War Cemetery is met medewerking van de gemeente Brunssum geplaatst. De plaquette zal binnenkort klaar zijn. Op de onderstaande foto's ziet U onze lokale smid Ramon Ranschaert, welke de Poppy's voor dit monument maakte. Tijdens de afgelopen internationale Veteranendag Brunssum kreeg hij hiervoor hulp door niemand minder dan Majoor Marco Kroon, Ridder Militaire Willems-Orde.

monuwcb01monuwcb02

Log in or Sign up